Long you live and high you fly

And smiles you"ll give and tears you"ll cry

And all you touch and all you see

Is all your life will ever be




Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τα τελευταία γεγονότα...


Η ανάρτηση αυτή δεν αφορά στην παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα. Ούτε έχει σκοπό να αναλύσει το πρόβλημα, διότι ένα τόσο πολύπλοκο θέμα είναι εκτός των δυνατοτήτων ενός blog στο διαδίκτυο (άσχετα αν έχουμε γεμίσει από ειδικούς και μη, που ξαφνικά έχουν άποψη επί του θέματος). Επίσης η ανάρτηση αυτή δεν έχει σκοπό να σχολιάσει τα πρόσφατα εγκλήματα: αυτό που συνέβη στην Πάρο, όπου ο ένοχος ομολόγησε και το DNA ταυτοποιήθηκε, και το δεύτερο έγκλημα κοντά στο Ναύπλιο, όπου κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έχει εξιχνιαστεί (παρά τις ανακοινώσεις της αστυνομίας).

Τους τελευταίους μήνες έχει καλλιεργηθεί ένα πολύ περίεργο κλίμα στην Ελλάδα. Παράλληλα με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έχουν φουντώσει οι συζητήσεις και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση, στα διάφορα blogs. Αναλύσεις ως επί το πλείστον επιδερμικές, συχνά ξενφοβικές, άλλοτε ακραίες και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση εμπλέκονται twitter αθλητών και απόψεις πολιτών βγαλμένες  από το εγχειρίδιο του καλού ναζιστή. Πρόσφατα είδαμε και μια ανώνυμη επιστολή κατοίκων   του κέντρου, την οποία δεν θα μπω στην διαδικασία να αντικρούσω καθώς την πολύ καλή απάντηση στους "ενεργούς αλλά αγανακτισμένους" πολίτες θα βρείτε εδώ.


Το πρόσφατο έγκλημα, πυροδότησε μια σειρά από ακραίες αντιδράσεις. Από τη μια όλοι αυτοί που έμοιαζαν να ηδονίζονται στη σκέψη του τι θα πάθει ο εγκληματίας στις φυλακές και παράλληλα έβγαζαν  ένα απίστευτο μίσος όχι μόνο απέναντι σε αλλοδαπούς αλλά και προς οποιονδήποτε τολμούσε να διαφωνήσει. Στην άλλη άκρη όσοι μιλούσαν για στημένες ενδείξεις και αντιδραστικά "αγιοποιούσαν" εκείνους που οι άλλοι στόχευαν.

Και όμως, δεν υπάρχουν άγιοι και δαίμονες. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Άνθρωποι ικανοί να διαπράξουν το χειρότερο έγκλημα αλλά και την μεγαλύτερη πράξη αυτοθυσίας. Και αυτό ισχύει για όλους τους λαούς της γης. Ας μην λέμε λοιπόν τα αυτονόητα. Ας αφήσουμε τις βλακείες περί μουσουλμανικής θρησκείας και ελληνικού DNA. Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με αφορισμούς αλλά ούτε και με συναυλίες συμπαράστασης.

Συμφωνώ απόλυτα, πως η χώρα μας οφείλει να πάρει μέτρα και να εφαρμόσει τους νόμους της. Να τους εφαρμόσει όμως όλους, όχι επιλεκτικά. Να επαναπροωθήσει όπου χρειάζεται και να ελέγξει την μετανάστευση αλλά να σεβαστεί και τις συνθήκες που έχει υπογράψει. Δεν μπορείς να υπογράφεις την Διεθνή Συνθήκη για τα Δικαιώματα των Παιδιών και μετά να φυλακίζεις ασυνόδευτους ανήλικους, να κλείνεις παιδιά σε κελιά με ενήλικες η να τα εγκαταλείπεις στο κέντρο της Αθήνας. Ούτε μπορείς να υπογράφεις διεθνείς συνθήκες και μετά να επαναπροωθείς ανθρώπους που στις χώρες τους θα φυλακιστούν και θα εκτελεστούν. Αυτοί οι νόμοι γιατι δεν εφαρμόζονται;
Δεν μπορείς να κάνεις επιχειρήσεις σκούπα, όπου συλλαμβάνεις όποιον φουκαρά μελαψό περάσει απο μπροστά σου, ενώ δίπλα οι συμμορίες διακινούν ναρκωτικά και γυναίκες ανενόχλητα.

Φτάνει πια. Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι παγκόσμιο. Αλήθεια πιστεύαμε πως θα συνεχίζαμε να εκμεταλλευόμαστε και να απομυζούμε τις φτωχότερες χώρες χωρίς καμία συνέπεια; Όταν το 1/6 του πλανήτη (ένα δισεκατομμύριο) πεινάει, όταν επισήμως υπάρχουν πάνω από 200 εκατομύρια άνεργοι, όταν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο συνάνθρωποι μας εργάζονται χωρίς όμως να κερδίζουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, τι περιμέναμε; Όταν η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους και τις οικογένειες του από τις πλημμύρες και τις ξηρασίες, τι ακριβώς πιστεύαμε πως θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; (βέβαια στην Ελλάδα  ακόμα μιλάμε για πετρέλαιο και εξορύξεις..).

Αυτοί οι φτωχοδιάβολοι λοιπόν θα μας κτυπήσουν τις πόρτες. Είναι στο χέρι της κάθε χώρας  να ορίσει και να εφαρμόσει τους νόμους που θα προστατέψουν και τους πολίτες της, αλλά και που θα εγγυηθούν αξιοπρέπεια και βασικά δικαιώματα σε όσους απελπισμένους συνωστίζονται στα σύνορα. Πάλι τα αυτονόητα λέμε δηλαδή...Και θα επαναλάβω λύση δεν είναι ούτε η δαιμονοποίηση, ούτε η αγιοποίηση, ούτε οι συναυλίες, ούτε οι διωγμοί. Όλα αυτά είναι μικροπολιτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και απομακρύνουν από τα πραγματικά προβλήματα και στην τελική όλοι βγαίνουμε χαμένοι (εκτός από αυτούς που μας κυβερνούν και από τα κυκλώματα που λυμαίνονται τους απελπισμένους ). 

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, ενώ τα social media παίρνουν φωτιά και ο κάθε τυχάρπαστος βγάζει την ρατσιστική του χολή στο διαδίκτυο, η  χώρα μας καταρρέει. Οι επιδοτήσεις ειδικών σχολείων και οργανισμών καταργούνται και εκατοντάδες παιδιά με αναπηρία χάνουν ακόμα και τα ελάχιστα που αυτό το άχρηστο ελληνικό κράτος τους πρόσφερε.
Αλλά λίγο μας νοιάζει για κάποια *καθυστερημένα* αρκεί να μην αφορά εμάς. Έχουμε δείξει άλλωστε την ευαισθησία μας, όταν παρκάραμε το αυτοκίνητο μας πάνω στις ράμπες αναπήρων ή όταν οι αγανακτισμένοι πολίτες διαδήλωναν ώστε να φύγουν απο τη γειτονιά τους στέγες αναπήρων και άσυλα.

Την ίδια στιγμή τα κυκλώματα ναρκωτικών λυμαίνονται το κέντρο. Η πρέζα πωλείται σαν τις καραμέλες, οι μεθαμφεταμίνες και τα κοκτέιλ φαρμάκων διακινούνται μπροστά στα μάτια μας και τα προγράμματα απεξάρτησης και πρόληψης καταρρέουν. Το AIDS στους ναρκομανείς στην Ελλάδα παρουσίασε αύξηση 13% και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να συλλαμβάνουμε ιερόδουλες. Είδατε ποτέ κάποια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης για τα ναρκωτικά, το έιτζ, τα ΣΜΝ;
Αύριο θα είναι το δικό σου παιδί το θύμα "αγανακτισμένε πολίτη".

Τα σχολεία υπολειτουργούν, δεν υπάρχουν λεφτά να επενδύσουμε στο μέλλον αυτής της χώρας, αλλά υπάρχουν λεφτά να νοικιάζουμε πανάκριβες αίθουσες στο Λονδίνο για την "προώθηση του τουρισμού" και ο κάθε πολιτικάντης (βλέπε Πολύδωρας) να διορίζει την κόρη του στη βουλή.

Δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους (που προς μεγάλη έκπληξη δεν είναι ένα εκατομμύριο αλλά 600,000) αλλά θα κρατήσουμε τις επιτροπές και τους συμβούλους, θα παραμείνουν οι τεράστιοι μισθοί των υπαλλήλων της βουλής και των συνεργατών   και το κράτος θα συνεχίζει να νοικιάζει ιδιωτικά κτήρια για τεράστια ποσά αφήνοντας κλειστά όσα του ανήκουν (αλλά είπαμε αυτά πρέπει να πουληθούν σε ιδιώτες για να ξεχρεώσουμε).

Αυτή τη στιγμή προωθείται νομοσχέδιο όπου οι ασφαλισμένοι θα συμβάλλουν στα νοσήλια, οι συντάξεις θα μειωθούν και άλλο και οι μισθοί θα συρρικνωθούν επιπλέον. Οι μισοί Έλληνες ψάχνουν τρόπο να μεταναστεύσουν (αλλά είπαμε εμείς έχουμε δικαίωμα να θέλουμε να φύγουμε αλλά οι φτωχοί που συρρέουν στα σύνορα μας είναι απλά εγκληματίες) και οι άλλοι μισοί τσακώνονται μεταξύ τους και αλληλοκατηγορούνται. Και η κοινωνία διαλύεται, οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν, τα μέσα ενημέρωσης μας θεωρούν ντεφακτο ηλίθιους και εμείς με τη στάση μας το επιβεβαιώνουμε.

Δεν ξέρω ποια είναι η λύση. Δεν έχω λύση. Βαρέθηκα την απέραντη βλακεία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία σήμερα, βαρέθηκα την αμορφωσιά και την άγνοια της.  Βαρέθηκα την θυματοποίηση και τις ασταμάτητες κατηγορίες. Δεν μπορώ άλλο αυτό το απέλπιδο, χαμένο και αυτοκαταστροφικό κράτος.  Βαρέθηκα τον Έλληνα μικροαστό με τα κόμπλεξ του και τις εμμονές του. Το ένδοξο παρελθόν του και την θρησκεία του (και στο μεταξύ ας πληρώνει το κράτος τους παπάδες και ας πλουτίζουν οι εκκλησίες που ακόμα δεν φορολογούνται).  Και δυστυχώς δεν βλέπω πως υπάρχει έστω και μια ελπίδα να αλλάξει κάτι...



* καθυστερημένα* σε σχολείο της Αττικής Ελληνίδα μητέρα νηπίου είπε το εξής όταν η νηπιαγωγός πρότεινε στους γονείς να γυμναστούν τα παιδιά τους μαζί με παιδάκια που έχουν σύνδρομο Down: Θα τρομάξουν με τα καθυστερημένα.

Για την ιστορία να πω, πως όταν η νηπιαγωγός οργάνωσε την εκδήλωση Σάββατο πρωί, κανένας γονιός- από όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή- δεν έφερε το παιδί του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου περίμεναν τα παιδάκια με σύνδρομο Down για να γυμναστούν όλα μαζί. Είμαι σίγουρη πως όλοι αυτοί, αν έχουν προφιλ στο Facebook θα αναρτούν φωτογραφίες και στάτους περί ίσων δικαιωμάτων, θα βροντοφωνάζουν για ανεκτικοτητα και θα καταδικάζουν τις διακρίσεις...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ: Η φίλη μου Δήμητρα μου υπέδειξε αυτό το πολύ καλό άρθρο από το Press Project. Πως καταρρίπτονται οι μύθοι περί αυξημένης εγκληματικότητας των αλλοδαπών και πως ευθύνονται τα ΜΜΕ. Το άρθρο δεν αναιρεί το υπάρχον πρόβλημα, το θέτει όμως στις σωστές βάσεις ώστε να βρεθεί μια λύση χωρίς ρατσιστικές κορώνες.

28 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μάγισσα Κίρκη είπε...

Α μάλιστα.Τώρα βλέπω ότι δεν ζεις καν στην Ελλάδα.Οκ δεκτό!

Fran είπε...

@ Μαγισσα Κιρκη Καταρχας δεν ξερεις ποτε εφυγα απο Ελλαδα και που ζουσα πριν. Προφανως δεν καταλαβες τιποτα απο το κειμενο. Οσα γραφεις στο σχολιο σου δεν εχουν καμια σχεση με το περιεχομενο του κειμενου.
Στο ιστολογιο αυτο, ο καθενας μπορει να γραψει τη γνωμη του και να διαφωνησει οσο θελει. Η διαφωνια ομως θα ειναι κοσμια και τα υβριστικα και ρατσιστικα σχολια δεν επιτρεπονται. Οπως επισης δεν υπαρχει χωρος για τα σλογκαν της Χρυσης Αυγης "να ξερβωμισει ο τοπος". Για αυτο το λογο και το πρωτο σχολιο σου αφαιρεθηκε. Αν θελεις να συζητησουμε κοσμια και με επιχειρηματα, ειμαι στη διαθεση σου. Αλλα με υβρεις και χρυσαυγιτικο λεξιλογιο δεν συζητω.

KaPaworld είπε...

Δεν σταματάς στιγμ΄γ να με εντυπωσιάζεις...Εχω υπάρξει μετανάστης κι έχω υπάρξει μειονότητα, έχω υπάρξει διαφορετική κι έχω δουλέωει για χρόνια με τη διαφορετικότητα...Οι Ελληνες δεν σταματούν στιγμή να με ξαφνιάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά...τον τελευταίο καιρό, λυπάμαι τόσο περισσότερο αρνητικά!! Με βρίσκεις σύμφωνη σε όλα...τόσο σύμφωνη, που πονάει!!! Καλώς ήρθες και πάλι στην πατρίδα...ότι κι αν σημαίνει αυτο!!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Το σχόλιό μου ήταν πολύ κόσμιο χωρίς ύβρεις και κυρίως καθόλου Χρυσαυγίτικο. Λυπάμαι πολύ που αποκρύπτεις την αλήθεια και φτάνεις σε σημείο να χρωματίζεις κομματικά κάποιον που δεν ξέρεις ΚΑΝ, απλά και μόνο επειδή διαφωνείς μαζί του.Μου αρέσει που με αυτή τη στάση δε, μιλάς κατά του ρατσισμού και προπάντων του φασισμού.Τί να πω, δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που δεν σέβεται την άποψη του άλλου επικαλούμενος ύβρεις και δήθεν ρατσιστικά σχόλια που δεν υπάρχουν.Καλή συνέχεια!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Υ.Γ. Επίσης ,επειδή το ανέφερες, η φράση "Να ξεβρωμίσει ο τόπος" είναι απλά μια φράση την οποία απαρτίζουν λέξεις του Νεοελληνικού λεξικού και δεν αποτελεί σλόγκαν κανενός κόμματος παρά μόνο ίσως εμμονή κάποιοων να βλέπουν τη ΧΑ σε οτιδήποτε δεν υπερασπίζεται τον κάθε παράνομο εγκληματία που΄χει έρθει στο ξέφραγο Ελληνικό αμπέλι. Συγκεκριμένα, και προς καλύτερη ενημέρωσή σου,σλόγκαν της Χρυσής Αυγής είναι το "Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" πράγμα το οποίο δεν έγραψα πουθενά ούτε εδώ ούτε αλλού.Τώρα μπορείς να διαγράψεις και αυτό το σχόλιό μου!

Fran είπε...

@Μαγισσα Κιρκη Μπορεις να εχεις οποια αποψη θελεις. Η φραση να ξεβρωμισει ο τοπος αποτελεσε προεκλογικο σλογκαν της Χρυσης Αυγης. Χρησιμοποιησες την εκφραση αυτη μεταξυ αλλων υποτιμητικων χαρακτηρισμων περι ξενων που βιαζουν τα παιδια τους και αλλα ομορφα. Αυτα ειναι εκφρασεις ρατσιστικου μισους. Δεν ξερω την πολιτικη σου ιδεολογια ουτε σε χαρακτηρισα τιποτα, αναφερθηκα στο σχολιο. Αν θελεις μπορεις να ξαναγραψεις το ιδιο χωρις υποτιμητικες και υβριστικες εκφρασεις και θα παραμεινει. Σε αυτο το ιστολογιο εχουν διαφωνησει διαφωνησει πολλες φορες μαζι μου και κανενα σχολιο δεν εχει διαγραφει ποτε. Μπορεις να το δεις και μονη σου. Το προβλημα δεν ειναι η διαφωνια αλλα ο τροπος που την εκφραζει κανεις.

Fran είπε...

@ Mazi Kapa δεν εχω ερθει Ελλαδα ακομα. Παρακολουθω το θεμα απο κοντα, ειναι κατι που καλυπτουμε τωρα και στο IRIN. Σημερα μιλουσα με το Υπουργειο Δημοσιας Ταξης για το θεμα.Υποσχεθηκαν γραπτες απαντησεις. ΝΑ δουμε.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ να λες ότι εγώ έγραψα για ξένους που βιάζουν τα παιδιά τους ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Λυπάμαι πάρα πολύ για σένα.Μακάρι αυτό να το δούν άτομα που σε έχουν και σε εκτίμηση.

Fran είπε...

Magisa Kirki εχεις καποιο θεμα? αυτα εγραψες στο σχολιο και στο τελος ειπες και παρτε τους σπιτι σας. Σε παρακαλω, μην το συνεχιζεις. Δεν υπαρχει λογος

Μάγισσα Κίρκη είπε...

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγραψα ότι οι ξένοι βιάζουν τα παιδιά τους.Το θράσσος σου είναι απίστευτο.Να διαστρεβλώνεις μία άποψη που δεν εξέφρασα και να μην την κάνεις εμφανή για να φανεί ότι έχεις δίκιο.Τόσο κομπλεξική είσαι πια; Σε λυπάμαι, ντροπή σου να γράφεις τέτοια τέρατα για κάτι που έχεις σβήσει και ο κόσμος δεν μπορεί να δεί.

Fran είπε...

Το μονο που λυπάμαι ειναι που δέν εχω τη δυνατοτητα να το επαναφέρουν. Αν θες να συενχισεις τις ύβρεις να το κανεις αλλου, εδω δέν υπαρχει χωρος. Καλη σου μερα.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Υπάρχει η δυνατότητα, κάνοντάς το screenshot από το γραμματοκιβώτιό σου στο οποίο έρχονται με ειδοποίηση τα σχόλια μέσω email.Μην το ψάχνεις είναι εμφανές ότι δεν σε συμφέρει να το ανεβάσεις έστω και για λίγο, για την ορθότητα της άποψης και της προσωπικότητάς μου η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα όσα μου προσάπτεις ότι είπα χωρίς να τα έχω πεί.Έγραψα ότι κάθε βράδυ ακούμε λαθρομετανάστες να δέρνουν τις γυναίκες τους κι αυτό είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να πονάει αλλά είναι αλήθεια.Τα υπόλοιπα περί βιασμών παιδιών και άλλων αρρωστημένων είναι εφεύρεση δική σου.

Fran είπε...

Μάγισσα κιρκη ευχαριστω που μου είπες πως αν επαναφέρω το σχολιο, δέν σκέφτηκα και να κοιταξω το εμαιλ και έψαχνα απο το blogger. Ναι εκανα λαθος, δέν είπες βιάζουν τα παιδια τους, σου ζητω συγγνωμη σε αυτο το σημείο. Μπερδεύτηκα. Εγραψες βιάζουν τις γυναικες τους, τους ακούτε καθε βραδυ να τις δέρνουν και να τις βιάζουν, Οτι ο ελληνας εδωσε δουλεια σε λαθρομετανάστες και αυτοι κατουρανε, χεζουν οπου βρουν, σκοτώνουν, κλεβουν και βιάζουν και πως αυτο ειναι θεμα νοοτροπίας. Οτι μας κατσικωθηκαν με το ετσι θελω , οτι πρεπει να φύγουν να ξεβρωμισει ο τόπος η να τους πάρουμε σπιτι μας οσοι τους θελουμε...είπες επισης πως διαβασες στο κειμενο για ελληνες ρεμπεσκεδες απορω που το ειδες αυτο, οτι οι λαθρομετανάστες διεκδικουν δικαιωματα που δέν εχουν, και οτι μαζεύτηκαν στην ελλαδα ολα τα κοπροσκυλα. Εάν ολα αυτα δέν ειναι ρατσιστικό μίσος και ρητορική που την ακουμε απο την χρυσή αυγή, τοτε δέν ξερω πως να το χαρακτηρίσω. Τα μεταφέρω επειδη το ζητήσεις, και αν αμφισβητείται ακομα, θα το κανω screen shot.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Όχι δεν αμφισβητώ τίποτα από τα υπόλοιπα που έγραψα αποκλειστικά για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από πρώην φυλακόβιους χωρίς χαρτιά χωρίς έλεγχο χωρίς τίποτα, φωτεινό παράδειγμα το περιστατικό της Πάρου.Αν αυτό συνιστά ρατσιστικό μίσος και θεωρείς ότι δεν είναι απλώς η καταγραφή μιας πραγματικότητας που εγώ μέχρι το 2010 και οι γονείς μου μέχρι ΚΑΙ σήμερα βιώνουν καθημερινά, ευχαρίστως να έρθεις να μείνεις στο πατρικό μου μια βδομάδα και έλα μετά να μου πείς πόσο θα τους αγαπήσεις.Οι άνθρωποι που ενδεχομένως γνώρισες στα ταξίδια σου δεν έχουν απολύτως ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτούς που ήρθαν παρανόμως στην Ελλάδα και είναι άδικο να εξομοιώνονται οι μεν με τους δε.Αυτά από μένα.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

ΥΓ Επίσης η Χρυσή Αυγή θέλει να μπεί στους παιδικούς σταθμούς να διώξει όλα τα παιδάκια λαθρομεταναστών, με είδες πουθενά να γράφω κάτι τέτοιο; Το ότι οι απόψεις μου συνάδουν με ένα μέρος των απόψεων της ΧΑ δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω το κόμμα τους ή ότι το ψηφίζω πράγμα που δεν έκανα ούτε θα κάνω ποτέ.Εσένα που οι δικές σου απόψεις συνάδουν με τις Αριστεράς, σε αποκάλεσα Αριστερή; Δεν καταλαβαίνω γιατί χρωματίζεις πολιτικά τη γνώμη μου και τί θες να δείξεις με αυτό.Μάλλον ότι είμαι φασίστρια και θέλω να σκοτώσω τους μετανάστες ας πούμε, άρα έχω εξ ορισμού άδικο επειδή είμαι ρατσίστρια και καλά;

Fran είπε...

Καταρχας πως γνωρίζεις οτι προκειται για πρώην φυλακοβιους, οταν δέν εχουν και χαρτια. Οι λόγο που δέν εχουν χαρτια ειναι πολλοι και δέν εχει να κανει με την παρανομία. Το κειμενο δέν εστιάζει στο θεμα της παρου, διοτι ετσι θα μπούμε σε αντιπαραθεση, οπου μπορω εγω να σου απαριθμήσω αντίστοιχα εγκληματα ελληνων και δέν τελειώνουμε ποτε. Μην βγάζεις συμπεράσματα οταν δέν γνωρίζεις σε ποια περιοχη εμενα εγω και που εχω γνωρίσει αντίστοιχους ανθρωπους. Αν πρόσεξες το κειμενο στην αρχη θα εβλεπες πως πηρα ξεκάθαρη θεση, τοσο η δαιμόνοποιηση οσο και η αγιοποιηση ειναι λαθος. Οι Πακιστανοί που πριν κάποιους μηνες πνιγηκαν για να σωσουν δυο ελληνες ειναι το ιδιο λαθρομετανάστες με τον εγκληματία της παρου, το θεμα δέν ειναι η συγκριση, αλλα να κατανοήσουμε το προβλημα.

Φεγγάρι είπε...

1. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται στον κόσμο, διότι δεν τα σκέφτονται από μόνοι τους. Όπως, για παράδειγμα, το οτι είναι άδικο να θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα ενός έλληνα να μεταναστεύσει ενώ αυτό δεν το θεωρούμε δικαίωμα ενός μη έλληνα, είναι άδικο να συλλαμβάνεται κάθε φουκαράς μελαψός τη στιγμή που δίπλα συμμορίες διακινούν ανενόχλητα ναρκωτικά και γυναίκες, άδικο ναι μεν να μην υπάρχουν λεφτά, αλλά να υπάρχουν λεφτά για πανάκριβες άχρηστες πολυτέλειες πχ ακριβές εκδηλώσεις για τα μάτια του κόσμου.

2.
-Τι να κάνουμε ώστε να αποποιηθούμε της ευθύνης των ατόμων με αναπηρίες; Ώστε να έχουν κι αυτοί τις ίδιες υποχρεώσεις όπως και όλοι οι υπόλοιποι; Μας κοστίζουν! Ειδικά σχολεία, και επιδόματα, και χίλια δύο.
-Απλό. Κάνουμε κίνημα υπέρ της ισότητας. Όταν όλοι φωνασκούν πως τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν ίδια δικαιώματα με τους άλλους, οτι έχουν ίδιες ικανότητες όπως όλοι οι άλλοι, τότε είναι εύκολο πλέον το να απαιτήσουμε να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις όπως οι άλλοι, και, πλέον, τους κόβουμε επιδόματα κλπ.

3.
Δεν βρίσκω απολύτως τίποτα κακό στη χρήση της λέξης "καθυστερημένα". Καθ-υστερημένα, έχουν υστέρηση νοητική, είναι η ωμή αλήθεια. Καθυστερημένα, ναι. Κατώτερης ανθρώπινης αξίας, όχι.
Συμφωνώ απολύτως στο να συνειδητοποιήσουμε οτι, όπως λέει η τελευταία παράγραφος του κειμένου, άλλο το να βροντοφωνάζουμε για ανεκτικότητα, στη θεωρία, κι άλλο το να κάνουμε ανεκτικότητα στην πράξη και να ξεκαβαλήσουμε καλάμια.

giorgos.ntais είπε...

Ελλαδάρα fran

Πολλά φιλιά σου

Fran είπε...

Μάγισσα κιρκη ειπα πως οι αποψεις σου συμπίπτουν με τη ρητορική της χρυσής αυγής, συμφωνήσες και εσυ. Άρα το λυσαμε το θεμα. Δέν ξερω αν ολες οι αποψεις σου συμφωνούν με τη ΧΑ, αυτες που εγραψες εδω παντως συμφωνούν και Αυτες σχολίασα. Δέν σε ειπα πουθενα φάσιστρια, η οτι ψηφίζεις ΧΑ, ειπα πως το σχολιο ηταν ρατσιστικό και το σλόγκαν χρυσαυγιτικο. Εγω για το λαθος που εκανα, ανακάλεσα δημόσια, οποτε την επομενη φορα που θα πεις πως εγω σε ειπα φάσιστρια, αν δέν δείξεις το σημείο που σε αποκαλώ ετσι, σε παρακαλώ να ανακάλεσεις δημόσια.

Fran είπε...

Γιώργο χαιρετισμούς απο την Μπανγκοκ! Που βρισκεσαι?
Ελλαδαρα..την ειχα ξεχάσει...την θυμήθηκα μια και καλη...

giorgos.ntais είπε...

Εδώ στο Ελλάντα fran. Αν δεν υπάρξουν σύντομα κάποιες αλλαγές (σε εργασιακά πάντα)με βλέπω σύντομα να παίρνω το δρόμο του λαθρομετανάστη!

Εύχομαι όλα καλά

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Οπως επισης δεν υπαρχει χωρος για τα σλογκαν της Χρυσης Αυγης "να ξερβωμισει ο τοπος".

Εάν ολα αυτα δέν ειναι ρατσιστικό μίσος και ρητορική που την ακουμε απο την χρυσή αυγή, τοτε δέν ξερω πως να το χαρακτηρίσω.

Παραθέτω τα σημεία στα οποία χρωματίζεις πολιτικά την άποψή μου και ειλικρινά θα ανακαλούσα και θα ζητούσα και συγγνώμη αλλά το προφανές των λέξεων δεν το απαιτεί. Και οι δικές σου απόψεις συνάδουν με της Αριστεράς αλλά δεν το πήγα πολιτικά το θέμα.Νομίζω πως γενικότερα οι γνώμες και το σκεπτικό των ανθρώπων πρέπει να πάψει να συνδέεται με κόμματα και παρατάξεις ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς γιατί και αυτό μια μορφή ρατσισμού είναι. Έχεις κάθε δικαίωμα να ψηφίζεις ό,τι θέλεις και να επιτρέπεις ή να μην επιτρέπεις επίσης ό,τι θέλεις. Αλλά είναι αντίστοιχο δικαίωμα του άλλου να ψηφίζει ό,τι θέλει κι όταν διαστρεβλώνουν τις απόψεις ή τη φιλοσοφία του, να αμύνεται.Εν ολίγοις για σένα που μάχεσαι κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, ένας πραγματικός οπαδός της ΧΑ είναι ναζιστής και φασίστας.Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την αντίφαση....

Fran είπε...

Ο/Η Μάγισσα Κίρκη άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τα τελευταία γεγονότα...":

Επειδή γεννήθηκα και μέχρι πρίν ενάμιση χρόνο έμενα στον Άγιο Παντελεήμονα-στον οποίο ακόμη μένουν οι γονείς μου-θα μου επιτρέψεις να σου πω πως το κείμενό σου είναι εκτός πραγματικότητας και η καραμέλα του ρατσισμού πολυφορεμένη και αταίριαστη.Όπως λες κι εσύ έγιναν όλοι ειδικοί και μιλάνε για ρατσισμό χωρίς να έχουν περάσει ούτε μια νύχτα απ' τη ζωή τους στο κέντρο της ΑΘήνας αναμασώντας απλώς ό,τι βλέπουν στις ειδήσεις.
Βαρέθηκα να διαβάζω για τους κακούς ρεμπεσκέδες Έλληνες που δεν μαζεύουν ελιές και δεν καθαρίζουν σπίτια και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο λες και πρίν το 90 που μαζεύτηκαν εδώ όλα τα κοπρόσκυλα, οι ελιές έμεναν στα δέντρα και τα σπίτια μας βρώμαγαν.Το ότι ο Έλληνας έδωσε δουλειά σε κάποιους ανθρώπους, ακόμη κι αν το έκανε από τεμπελιά, δεν δίνει το δικαίωμα στον λαθρομετανάστη ή νόμιμο να κατουράει και να χέζει όπου βρεί, να σκοτώνει να κλέβει και να βιάζει αλλά προφανώς είναι θέμα νοοτροπίας. Αν εγώ μεταναστεύσω παράνομα πχ στο Λονδίνο και αρχίζω να την παίζω έξω απ' τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, θα φταίει ο Άγγλος; Δεν φτάνει που μας κατσικώθηκαν με το έτσι θέλω και διεκδικούν δικαιώματα που δεν έχουν, φταίμε κιόλας! Μήπως να πάρω την ευθύνη και για τον κάθε φυλακόβιο που αποφάσισε να περάσει τα σύνορα και να σκοτώσει καμιά δεκαριά;
Προφανώς το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι παγκόσμιο διότι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου είτε έχουν ελεγκτικό μηχανισμό είτε απλώς τρυπάνε βάρκες αλλά για έναν περίεργο λόγο τη ρετσινιά του ρατσιστή την έχουν κολλήσει στον Έλληνα που όχι μόνο δεν τρύπησε καμία βάρκα αλλά τους έδωσε και δουλειά ο τεμπέλης!Οι γονείς μου ζουν που λες ακόμη εκεί, μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία με τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά από μετανάστες που αλληλομαχαιρώνονται ή δέρνουν ή βιάζουν τις γυναίκες τους, να κάνουν πάρτυ μετά τις 23.00 το βράδυ.Να γυρίσουν πίσω να ξεβρωμίσει ο τόπος.Κι αν δεν θέλουν να γυρίσουν, μπορείτε κάλλιστα να τους πάρετε σπίτια σας να τους περιθάλψετε τόσο που τους αγαπάτε.Γίνεται;
Αυτο ειναι το σχολιο σου. Το οποιο αναφερεις παραπανω πως (αντιγραφω το δικο σου σχολιο 4.21 :

Το σχόλιό μου ήταν πολύ κόσμιο χωρίς ύβρεις και κυρίως καθόλου Χρυσαυγίτικο


Το θεμα κλεινει εδω. Αν ακομα αμφισβητεις κατι θα σου στειλω το screen shot το οποιο δυστυχως δεν καταφερα να μεταφερω στο μπλογκ και εκανα απλα copy/paste.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Ναι έχεις δίκιο, οι λέξεις κατουράω και χέζω ή "την παίζω" είναι αθυρόστομες και σου ζητώ συγγνώμη για αυτές.Αλλά αν δεν κάνω λάθος αρκετά σχόλια πρίν, σου είπα πως εκτός από τον βιασμό παιδιών, δεν αμφισβητώ τίποτα άλλο από το σχόλιό μου και πως το θέμα σου ήταν ότι δεν με αποκάλεσες Χρυσαυγίτισσα.Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει τώρα αυτό.....τέλος πάντων δεν νομίζω πραγματικά ότι έχει νόημα να το συνεχίσουμε, έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Fran είπε...

Magisa Kirki Η φιλοσοφια αυτου του ιστολογιου ειναι πως δεν υπαρχει ελεγχος σε σχολια. Καθε αντιθετη αποψη ειναι καλοδεχουμενη, και ευκαιρια για συζητηση. Τα ορια που εχω θεσει ειναι να διατηρειται ενα κοσμιο επιπεδο ωστε ολοι να μπορουμε να συζηταμε. Κατα καιρους πολλοι εχουν διαφωνησει και μου το εχουν γραψει. Το προβλημα με το σχολιο αυτο ηταν αφενος οι λεξεις και αφετερου εκφρασεις που εχει χρησιμοποιησει η ΧΑ. Προσεξε σε αυτο το σημειο, τονιζω για αλλη μια φορα πως οι συγκεκριμενες εκφρασεις εμπιπτουν στην ρητορικη της ΧΑ, δεν ειπα πως την ψηφιζεις. Εσυ θεωρεις πως οι δικες μου εκφρασεις ανηκουν στον αριστερο χωρο, πιθανον ναι, και πιθανον να με εκφραζουν ως ιδεολογια. Ομως εδω δεν ειναι αυτο το θεμα.
Για να μην πλατειαζει η συζητηση και τη μονοπωλουμε ομως παιζοντας με λεξεις, εβαλα το κειμενο ωστε να υπαρχει πληρη διαφανεια. Αποδεικνυει κιολας το δικο μου λαθος με τους βιασμους παιδιων που ειπα πως εγραψες.
Στο θεμα μας τωρα, ωστε απο ολο αυτο να βγει και κατι ουσιαστικο ως συζητηση. Αν θελεις ξαναγραψε μου την αποψη σου να την προσθεσω στα σχολια, να σβησω τα αλλα σχολια0αν συμφωνεις, αν οχι τα κραταω, και να το πιασουμε απο εκει. Θα υπαρχει και αλλος κοσμος που πιθανον να συμφωνει η να διαφωνει, ας κανουμε μια ωραια συζητηση και ας μην αναλωνομαστε σε ανουσια. Το μπλογκ αυτο δεν δημιουργηθηκε για να εκφραζω μονο εγω την αποψη μου αλλα για να συζηταω με ολους (υπο τους ορους που ανεφερα). Ξερω πως το θεμα της παρανομης μεταναστευσης ειναι συναισθηματικα φορτισμενο και προκαλει εκρηξεις. Απο τη μια καταννοω, απο την αλλη προσπαθω να το δω ως τριτος, διοτι διαφορετικα δεν θα καταφερω να κρατησω μια ισορροπια. Μεσα στο κειμενο ημουν σαφης, τα δυο ακρα, δαιμονοποιηση των ξενων η αγιοποιηση και θυματοποιηση ειναι λανθασμενα. Αυτα απο εμενα. Αν δεν θελεις να επανελθεις στο θεμα, το αφηνουμε εδω.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Δεν λέω ότι ψηφίζεις Χρυσή Αυγή αλλά ότι χρησιμοποιείς εκφράσεις που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κόμμα και που εμπίπτουν στη ρητορική της"...όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Δεν έγραψα πως θεωρώ ότι οι απόψεις σου συνάδουν με τον Αριστερό χώρο είπα πως βάσει της "λογικής" με την οποία με αντιμετωπίζεις, ΘΑ μπορούσα κάλλιστα και εγώ από την πλευρά μου, να συνδυάσω τις απόψεις σου με την Αριστερά. Δεν το έκανα και ούτε πρόκειται επειδή έχω διαφορετική φιλοσοφία σαν άνθρωπος όχι σαν μπλόγκερ.Τέλος πάντων άλλα γράφω και αλλιώς ερμηνεύονται.Έχω ζήσει τραγικές και ακραίες καταστάσεις στο κέντρο που μόνο όσοι μένουν εκεί μπορούν να καταλάβουν.Τουναντίον αντιμετωπιζόμαστε ως εν δυνάμει ψεύτες, υπερβολικοί ρατσιστές ή ανακριβείς από ανθρώπους που δεν υπήρξαν ποτέ στη δική μας θέση και δεν το καταλαβαίνω κιόλας.Αν κάθε μέρα έρχεται ένας φίλος σου και σου λέει ότι έχει μόνιμο πρόβλημα με τον γείτονά του επειδή κάνει φασαρία ή μαλώνει με την οικογένειά του χωρίς να σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας ή κάνει την ανάγκη του στον δρόμο μπροστά από την πόρτα του σπιτιού σου που παίζουν τα παιδιά σου, θα τον αποκαλέσεις ρατσιστή και Χρυσαυγίτη; Ή αν ο γείτονας είναι Έλληνας αλλάζει το πράγμα; Αυτό προσπαθώ να πω.Ότι το πρόβλημα έχει ξεφύγει από το ευκολάκι της ξενοφοβίας και έχει εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης πλέον.Να κάνουν παράνομη λαική κάτω απ' το σπίτι σου και να τσακώνονται οι Πακιστανοί με τους Νιγηριανούς για το ποιανού είναι οι θέσεις σε σημείο να βγάζουν μαχαίρια ή να παίζουν μπουνιές και επειδή περνάς απ' το σημείο να σου ρχεται ο σιδηρολοστός στο κεφάλι.Να βγαίνεις στο μπαλκόνι σου να πιείς καφέ και να βλέπεις τον λαθρομετανάστη να ουρεί στη γωνία και να ζέχνει ο τόπος.Να βγαίνεις με το παιδί σου από το σπίτι και να πατάτε περιττώματα ανθρώπων.Να ξυπνάς μέσα στον ύπνο σου σχεδόν σε καθημερινή βάση είτε από ουρλιαχτά γυναικών "Βοήθεια με σκοτώνουν" σε σπαστά Ελληνικά είτε από πυροβολισμούς. Να περνάει ο λαθρομετανάστης μεθυσμένος και με σπασμένο μπουκάλι μπύρας να γδέρνει καμιά 20αριά παρκαρισμένα αμάξια στη σειρά.Θα μου πείς "Μα κι ο Έλληνας τα κάνει". Ε όχι δεν τα κάνει. Δεν πάει ο Έλληνας να κάνει την ανάγκη του στο χαλάκι της πόρτας σου. Δεν κάνει παράνομη λαική σε σημείο να μαζεύονται καμιά εκατοστή και να μην μπορεί να έρθει ένα ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό. Ναι υπάρχουν και Έλληνες εγκληματίες, εννοείται αυτό. Αλλά αυτή τη στιγμή το πρόβλημα το δημιουργεί ο κανόνας όχι η εξαίρεση.Και πρίν είχαμε Έλληνες σεσημασμένους αλλά για έναν περίεργο λόγο η έξαρση της εγκληματικότητας παρατηρείται απ΄' το 90 και μετά. Γιατί άραγε;

Fran είπε...

Δεν αμφισβητω τα περιστατικα που λες. Εχω ζησει παρομοια στη δικη μου γειτονια, μια περιοχη σχετικα υποβαθμισμενη (λεω σχετικα διοτι ενα κομματι της περιοχης ειναι καπως καλυτερο απο το υπολοιπο) και με αρκετα προβληματα και ενα Δημο οπου οσες καταγγελιες και να καναμε, οχι απλα αδιαφορουσε, αλλα μας εβριζε κιολας. Ομως δεν πρεπει να το βγαζουμε το προβλημα εκτος πολιτικο κοινωνικου πλαισιου. Κανεις δεν αρνειται οτι υπαρχει προβλημα. Το θεμα ειναι το γιατι φτασαμε εκει. Δυστυχως εδω δεν μπορω να βρω παρα μονο δυο ενοχους: το κρατος και τις συντεχνιες. Το κρατος διοτι εσκεμμενα αδιαφορει και υπακουει στις συντεχνιες των μεσιτων, των κυκλωματων και των εμπορων. Ναι το λεω εν πληρει συνειδηση. Στις προσφατες επιχειρησεις της Αστυνομιας, οι εμποροι που διακινουν ναρκωτικα (αφρικανοι οι μεσαζοντες και απο οσο γνωριζω ελληνες και βαλκανιοι τα αφεντικα) εκαναν την δουλεια τους ανενοχλητοι. Σε σχολιο αναγνωστη στο insider σχετικα με τις λυσεις, απαντησα το εξης και το αντιγραφω και εδω:

"Δεν ειναι η δουλεια μου να προτεινω λυσεις ουτε εχω τις ειδικες γνωσεις και την ιδιοτητα για να το κανω. Οι λυσεις για το μεταναστευτικο δεν δινονται μεσα απο ενα μπλογκ. Οι νομοι υπαρχουν, ας εφαρμοστουν ολοι. Υπαρχει το νομοθετικο πλαισιο στην Ελλαδα, ας γινει δημοσιος διαλογος. Ας πραξει η χωρα μας οτι επραξε η Αυστραλια, που επισης εχει ενα κακο προηγουμενο στον τροπο που χειριζεται τους αιτουντες ασυλου. Η κυβερνηση τςη Αυστραλιας καλεσε οργανωσεις, νομικους, οργανισμους και επιστημονες ειδικους στα θεματα της μεταναστευσης να καταθεσουν τις προτασεις τους ωστε να υπαρξει δημοσιος διαλογος επι του θεματος.
Στην Ελλαδα τωρα: Ας επιτραπει σε οσους θελουν να κανουν αιτησεις ασυλου και οχι να εμποδιζονται ωστε να χτυπηθει το κυκλωμα δικηγορων που λυμαινονται τους αιτουντες. Εαν το κρατος τους ελεγχει, θα ξερει ποσοι ειναι, θα ξερει απο που ειναι και θα μπορει να πραξει αναλογως. Ας χτυπηθει το κυκλωμα οσων διακινουν ναρκωτικα, οσων προσλαμβανουν παρανομους μεταναστες, ας χτυπηθει το κυκλωμα των μεγαλομεσιτων στο κεντρο της Αθηνας. Πολλα μπορουν να γινουν σε μια ευνομουμενη κοινωνια, χωρις να χρειαζεται να ταπεινωνεις ανθρωπους, να συλλαμβανεις καποιον επειδη ειναι μελαμψος ενω εχει χαρτια, να αφηνεις τους εγκληματιες που διακινουν τα ναρκωτικα και την πορνεια ελευθερους και να στελνεις σε αθλια κεντρα διαβιωσης (για τα οποια εκκρεμουν δικες εναντιον της Ελλαδας) τους υπολοιπους. Να ελεγξεις τα συνορα σου με σωστους μηχανισμους, να οργανωσεις κεντρα υποδοχης στα σημεια εισοδου, οπου οσοι μπαινουν θα εξεταζεται καθε περιπτωση χωριστα αλλα παραλληλα οι συνηθηκες διαβιωσης εκει θα ειναι ανθρωπινες, και οχι το χαλι που εχουμε τωρα. Τελος ξεκινα να εκπαιδευεις τον πληθυσμο, κανε καμπανιες ενημερωσης στους νεους, μιλησε για τα ναρκωτικα, την ξενοφοβια, την φτωχεια, το ειτζ, αντι να στοχευεις και να διαπομπευεις ιεροδουλες. Και το πιο σημαντικο κυρηξε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αν θελεις να δωσεις ως κρατος, ενα ισχυρο μηνυμα οτι δεν ανεχεσαι το ρατσιστικο μισος"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...